Horolezci si užívali víkendu

Zima nás letos hodně natrápila a konečně přišel opět víkend, kdy svítilo sluníčko a bylo celkem teplo, jen ten vítr mohl být menší. Ale co se dá dělat. Kdo mohl, vyrazil do přírody. Výjimkou nebyli ani horolezci, kteří konečně mohli naplno obsadit skály v širokém okolí a vychutnávat si ten požitek zdolaného vrcholu.

Jednou ze skal, hojně navštěvovaných horolezci, je Drátník. Je částečně schován nad Blatinami v lese, ale utajen rozhodně není.

V neděli před polednem zde byla spousta nadšenců, někteří vzhlíželi na ty šťastnější, co zdolávali vybrané cesty, jiní se jen kochali pohledem.

Kdo měl zájem, našel si tu svou vhodnou cestu (nebo se spokojil s tou, co na něj zrovna zbyla) a vydal se k vrcholu.

Ať už jste se vydali na Archu nebo Pagodu, Pašeráka či Zastrčenou skalku, všude najdete úsek lehčí i těžší, vychutnáte si menší převisy a dostanete se na vrchol.Odtud se pokocháte neuvěřitelně krásným výhledem na Blatiny, Milovy nebo Samotín.

No a až se nabažíte, můžete slanit dolů a než si odpočnete před dalším výstupem, uvolníte cestu čekajícím.

Tomuto adrenalinovému sportu se věnují asi všechny věkové kategorie. Už malí caparti se pokouší vylézt alespoň pár metrů a chtějí poznat na vlastní kůži, jaké to je být výš nad ostatními a koukat na ně seshora.

No a než si to zkusí "naostro", zhoupnou se alespoň v sedáku na stromě, aby bylo vidět, že se nebojí.

Možností, kde si můžeme zalézt, máme v našem okolí spoustu. Již zmíněný Drátník, dále pak například Čtyři palice nebo Paseckou skálu. Téměř o všech jsme na našich stránkách již psali, ale určitě se k nim zase někdy vrátíme.