Poznejte s Vodomilem Zubří zemi (zastavení osmé a deváté)

Vodomil není jenom turista, ale také nadšený sportovec. Také proto nabízí dvě další zastavení, kde si budete moci protáhnout svá těla a vytrénovat svaly.

Jako první je tu sportovní areál zvaný Borovinka. Od roku 2003 stojí kousíček od obce Domanín. Pro děti je zde samozřejmě připraveno zajímavé dětské hřiště s množstvím netradičních herních prvků. O drobotinu je tedy postaráno, ale jaké sportovní vyžití asi čeká na nás, na dospělé? Tenis, minigolf, beach volejbal a basketbal můžete prostřídat s něčím méně fyzicky náročným, jako jsou třeba šachy, pétanque nebo ruské kuželky. K odpočinku a také na malé či větší občerstvení zve příjemná restaurace.





Jestliže nejste zdejší a chtěli byste si pobyt na Vysočině vychutnat o něco déle, než jen jako jednodenní výlet, není nic snazšího, než se zde ubytovat. Pak budete mít ještě další možnosti, jak příjemně trávit volný čas. Pro ubytované hosty je tu kromě jiného připraven i venkovní vyhřívaný bazén se skluzavkou a protiproudem. A kdyby vás už pěší chůze po okolí tolik nebavila, můžete si zde vypůjčit kola a vydat se na nich třeba…

Třeba do Bystřice nad Pernštejnem. Tam vás totiž čeká další Vodomilovo zastavení. Zdejší Areál sportu může nabídnout spoustu zajímavostí. V letních měsících bude určitě pro všechny nejlákavější koupaliště. To bystřické má pro plavce připraven bazén o rozměrech 25x16m, hluboký 1,2 – 1,8m. Neplavci zřejmě využijí spíše rekreační bazén, kde hloubka nepřesahuje 1m. No a nesmíme zapomínat ani na ty nejmenší. Děti mohou dle libosti dovádět v malém bazénku s vodním hříbkem a skluzavkou.



Ale ani v létě nesvítí pořád sluníčko, a proto je zde i další sportovní vyžití, tentokrát pod střechou. Hala s umělým povrchem pro házenou, fotbal, florbal, tenis, volejbal a další, jedenáctimetrová horolezecká stěna, která patří mezi čtyři nejtěžší v České republice, velmi dobře vybavená posilovna, bowling, kulečník a také vnitřní bazén s protiproudem a podvodním osvětlením.



Je tu však i další atrakce – lanový park Siesta. Zatím je stále ještě novinkou, areál byl vybudován teprve v roce 2006. Nabízí nízké i vysoké lanové překážky a podle odborníků lanové aktivity zvyšují sebedůvěru, zlepšují komunikaci, týmovou spolupráci a dovednost, rozvíjejí vůdcovské schopnosti, přispívají k většímu pocitu zodpovědnosti a také napomáhají k relaxaci.