Oslava dne dětí začne už v pátek

Oslava dne dětí začne už v pátek

Den dětí je sice až prvního června, ale už od pátku, 30. května, začínají v Bystřici nad Pernštejnem a Novém Městě na Moravě oslavy pro nejmladší občany.  

V pátek 30. května se v Novém Městě začíná už ráno ve tři čtvrtě na osm. Sportovní den pro děti na atletickém hřišti připravily základní školy a tělovýchovná jednota, u rybníka Ráčkovec zase bude I. základní škola soutěžit a hrát pro radost.

Na fotbalovém hřišti proběhne turnaj ve fotbale, tenisové kurty budou od 14ti hodin patřit lukostřelcům. Ve stejný čas budou probíhat na Vratislavově náměstí výtvarné aktivity pro děti.

Od 14ti hodin probíhá také den otevřených dveří hasičské zbrojnice s ukázkou hasičského zásahu u rybníka Ráčkovec.

 V zahradě Domu dětí a mládeže Klubíčko bude od 14.30 "Ráj hlavolamů". Hlavolamy kovové, japonské, drátové, dřevěné, plastové i pěnové ukáže dětem jeden z jejich největších sběratelů na světě, Dr. Jaroslav Flejberk.

Loutkovou pohádku Princezna na hrášku mohou děti vidět v Horácké galerii. 

V Bystřici nad Pernštejnem se začne až ve 14 hodin a to na parkovišti u Kulturního domu. Malování na asfalt, jízdu zručnosti na kolech a koloběžkách přinese dětem "Zábavné odpoledne".

 

Sobotní program je stejně nabitý jako ten páteční.

Od desíti hodin budou mít všechny děti volný vstup do bystřické sportovní haly a každou hodinu se bude losovat o věcné ceny. V areálu lanového centra budou mít nejmladšíi také vstup zdarma. Navíc od 18ti hodin zde bude probíhat autogramiáda Martiny Sáblíkové a Martina Koukala. Jakmile se setmí, ve 21 hodin, rozzáří se na téměř temném nebi ohňostroj.

Ani Nové Město nezůstane pozadu.

V DDM Klubíčko bude od desíti hodin probíhat "Deskmania". Od 13 do 17 hodin se bude se vším možným žonglovat na Vratislavově náměstí. I tady se mohou děti vyřádit na lanovém centru. Před budovou I. ZŠ si mohou naši nejmenší vyrobit různé výrobky v dílničkách pro děti, které pak mohou prodat na dětském jarmarku.

Pneuslalom, chůze na chůdách, prolézání strachovým pytlem a další a další soutěže budou připraveny od třinácti do sedmnácti hodin také na Vratislavově náměstí. Mezi 14. – 16. hodinou se zde setkáme s panem Pohádkou.

 A konečně pravý dětský den, neděle prvního června:

DDM Klubíčko v Novém Městě na Moravě  bude od desíti hodin pokračovat "Deskmánií". Od 14ti do 18ti hodin slibují organizátoři, že děti budou kulit oči. Čekají je ukázky bojových umění a pod vedením mistrů si mohou také něco vyzkoušet.

Závěr bude patřit opékání oblíbené dětské lahůdky, buřtíků.

Novoměstští dobrovolní hasiči zvou všechny malé i velké do sportovního areálu SKI hotelu na závody krajské ligy mladých hasičů v požárním útoku, který bude probíhat od desíti do patnácti hodin.

V Bystřici se děti mohou těšit na sportovní dopoledne, které bude probíhat od desíti do dvanácti hodin na sportovním stadionu. Čekají je soutěže se sladkými odměnami, tombola, jízda na koních, skákací hrad, střelba ze vzduchovek a další.