Přijďte se podívat na „Železného muže“

Přijďte se podívat na „Železného muže“

Miloš Živný, nositel titulu „Superželezný muž“, jehož výkony neušly pozornosti ani Guinnessově knize rekordů, bude soutěžit o svůj v pořadí již šestnáctý titul.

Akce se koná v sobotu, 28 června. Už od sedmé hodiny ranní můžete spatřit „Železného muže“ na Pilské nádrži (tam bude mít také po celý den svou základnu), kde se bude připravovat na 3,8km plavání. Ale jenom ve vodě titul nezíská. Čeká ho ještě jízda na kole – časovka na 180km - a běh. Vzdálenost, kterou musí uběhnout, také není z nejkratších. 42,195km je silné kafe i pro mladší ročníky. Všechno musí stihnout během dvaceti čtyř hodin.

Miloš Živný se narodil v roce 1938 a v jeho věku jde o výkon takřka nadlidský. V roce 2001 se mu podařilo získat i titul „Superželezný muž“, kdy v čase 23 hodin a 44 minut uplaval 5km, na kole ujel 250km a uběhl 50km.

Letos ovšem čekají „Železného muže“ ještě dvě další soutěže o titul. O ten sedmnáctý by se chtěl pokusit v sobotu, 2. srpna a osmnáctý by chtěl získat také v sobotu, tentokrát ale 6. září.