Cenzura jako řemen

Toto je otevřená reakce na komentář pana Petra Dvořáčka "cenzura jak řemen". Cenzura na našich stránkách není svévolná, ale drží se pravidel diskuze uvedených těsně nad tiráží. Cituji: „Diskuze u článků magazínu nemusí vyjadřovat názory redakce. Není povoleno na tomto webu publikovat sprosté či urážlivé příspěvky, spamy a reklamní odkazy s námi nedojednané.“

A musím říct, že odstraněné příspěvky byly na hranici osobního urážlivého napadání, proto jsme se rozhodli je odstranit.

Dále k otázce, cituji: „To snad opět někdo smí ovlivňovat sdělovací prostředky?“ Odpověď zní jednoznačně ano. Proč? Protože tento web patří firmě arps.cz a majitel má plné právo určovat pravidla, jak bude s jeho majetkem nakládáno. Takže na závěr, učinili jsme tak rozhodnutím redakční rady.

Protože se podobný problém začíná opakovat, přicházíme s anketou o formě cenzury. Předem upozorňuji, že ankentu nebereme jako závaznou, ale jen orientační, ovšem výsledkem se budeme vážně zabývat.

Na úplný závěr chci odkázat na první větu pravidel, kterou si zjevně někteří diskutující nepřečetli a neoprávněně napadají naši redaktorku Helču. Prosím, již to víckrát nedělejte. Za názory diskutujících opravdu nemůžeme brát odpovědnost. Mohlo by se stát, že těmto diskutujícím znemožníme s konečnou platností diskutovat na Žďárských vrších.

Prosím vyjádřete svůj náhled na danou problematiku v anketé po levé straně.