Pro Kamilu Rajdlovou je Zlatá lyže zkouškou, pro Lukáše Bauera nadějí

Pro Kamilu Rajdlovou je Zlatá lyže zkouškou, pro Lukáše Bauera nadějí

Celkem sto dvanáct vyznavačů bílé stopy, čtyřicet devět žen a šedesát tři mužů z devatenácti zemí se sešlo už dnes v areálu SKI v Novém Městě na Moravě.


„Ještě třiadvacátého prosince pršelo a byly tady jen zbytky sněhu,“ vzpomíná na nedávnou nejistotu předseda organizačního výboru Petr Honzl. Ani po Štědrém dni nebyly podmínky zrovna ideální, ale ve sportovním areálu se okamžitě začalo s výrobou technického sněhu. Nakonec se podařilo připravit kvalitní trať dlouhou 3,1km, což mnozí již považovali za nereálné.



Do Nového Města dorazila i současná jednička mezi českými běžkyněmi na lyžích, Kamila Rajdlová. Jak sama říká, běh na deset kilometrů klasicky je její nejsilnější disciplína. „Na Tour de SKI jsem se nepřipravovala, je to pro mne více méně taková zkouška, důležitější bude Mistrovství světa v Liberci,“ svěřila se závodnice, která se o tento závod pokouší spíše jen ze zvědavosti.








Zato v loni vynikající Lukáš Bauer považuje zítřejší závod za stěžejní. „Na start budu nastupovat s očekáváním dobrého výsledku a doufám, že to zítra potvrdím. Tratě jsou dobře připravené, o tom už jsem se přesvědčil,“ pochvaluje si Lukáš, který očekával v Novém Městě i těžší okruh a tajně doufal ve vražednou kombinaci dvou těžkých kopců a rychlého sjezdu mezi nimi.







Podobný názor zastává i trenér naší mužské reprezentace Miroslav Petrásek. „Pořadatelé připravili skvělou a náročnou trať a Lukáš by měl určitě bojovat o nejpřednější umístění.“ Velké naděje vkládá i do svých dalších svěřenců startujících v Novém Městě.









Nám nezbývá, než jim držet palce, ať už přímo na závodišti nebo doma u televizních obrazovek. Kamila Rajdlová má už nejméně jednoho fanouška jistého, neboť už dnes za ní dojela i její osmiměsíční dcera, která mamince určitě palečky držet bude.