Česká hokejová extraliga?

Česká hokejová extraliga?

I když nadšení hráčů i fanoušků mělo přímo světovou úroveň, na horních příčkách hokejové extraligy zápasící mužstva raději nehledejte. A zcela jistě nezaplní ani spodní místa v tabulce. 

Na zamrzlé ledové ploše v Habří se v neděli sešli obhájci titulu z loňského roku „Bukovští saláti“ (jak byli skandujícími nazýváni hokejisté z nedalekého Bukova) a „Amatéři z Habří“.




Hrát vesnickou hokejovou extraligu ovšem není jen tak jednoduché. Hrací plochu je nejdříve nutné uvést do takového stavu, aby na ní mohl vůbec nějaký zápas probíhat. Na řadu přišla shrnovadla, ke slovu se dostaly i lopaty i smetáky.






Začátek zápasu mohl být nazýván jakkoliv, jen ne vyrovnaný. Domácím se nepodařilo potvrdit roli favorita (což se od nich ostatně ani neočekávalo).  Ale nutno přiznat, že se pokoušeli soupeře víceméně úspěšně zdeptat jak tvrdou hrou, tak i občasnými slovními narážkami a potyčkami. A někdy vyslali i záškodníky, kteří nepříteli škodili v zadních liniích. Ale ani jejich „poupravená“ branka nemohla bukovské vyvést z míry, lehce si s ní poradili. Prostě jakákoliv akce, která by vedla ke zdolání protivníka, je v tomto případě přípustná. Zvláště, když se zápas těší velké pozornosti médií.





 










Zdejší hokej je hra tvrdých chlapů, což nejednou hráči dokázali. O fauly a pády nebyla nouze. Naštěstí zde chyběl rozhodčí, který by největší rváče posílal na trestnou lavici. Pokud by tu ovšem přece jen nějaký byl, mohlo by se stát, že v některých chvílích by ledová plocha zela prázdnotou. Navíc se tu velmi často objevil jinde nepovolený doping a to na obou stranách. Protivníci, jindy nesmlouvavě tvrdí, se tu svorně dělili o doušek něčeho na zahřátí.




























Konečný výsledek potvrdil, že Bukov je stále ve skvělé kondici. Skóre 23:36 však nemohlo hráče z Habří nijak rozházet. Prohráli čestně a s hlavou vztyčenou. Však to „Bukovským salátům“ možná za týden určitě natřou!