Co nám víkend připravil?

Co nám víkend připravil?

Jsou před námi dva dny volna a tak se mnozí ptají, kdeže je připravena nějaká ta zábava ať už z oblasti kultury nebo sportu.

 

 

 

Sobota

10.00 Položení základního kamene rekonstrukce náměstí – Bystřice nad Pernštejnem – spojeno s tradiční zabijačkou.

19.30 Jarní ples Domu kultury – Žďár nad Sázavou - K tanci a poslechu hrají krojovaná hudba Hanačka a Veselá sedma Jana Sedlaříka. Chybět nebude ani předtančení, o které se postará skupina z Nové Vsi Česká beseda a taneční skupina Éirigh z Tišnova. Všechny přítomné čekají i speciality domácí zabijačky.

Celou sobotu nabízí hotel Gaudeamus z Milov domácí zabíjačku. Můžete se těšit na speciality z pašíka Vašíka jako například jitrnice, tlačenku, jelítka, škvarky, ovárek a jiné.

 

Neděle

O tom, že zima ještě rozhodně neskončila, se můžete přesvědčit v areálu SKI v Novém Městě na Moravě. Sportovní klub tady pořádá Párkové závody pro děti. Přihlásit své ratolesti můžete v době od 13 do 13,30 v budově SK, číslo vám bude vydáno při přihlašování a start je naplánován na 14. hodinu dle kategorií. Pro první tři závodníky z každé kategorie je připraven diplom a sladká odměna. Každý závodník obdrží po odevzdání startovního čísla párek s rohlíkem.

A u zimních sportů ještě zůstaneme. Sjezdovka na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí bude v neděli patřit maskám. Koná se tu totiž Zimní karneval a všechny masky mají vlek zdarma. Začíná se v 10 hodin.

 

Po celý víkend

Po celý víkend je pro všechny příznivce zvěřinových hodů otevřen hotel Mánes ve Svratce. A co všechno nabízí? Srnčí kýtu na víně, divočáka se šípkovou omáčkou, jelení guláš... Přílohy: houskové, karlovarské a chlupaté knedlíky, zelí... Dále neomezenou konzumaci, děti do dvanácti let za polovic a hudbu k tanci a poslechu.

 

A začátek příštího týdne

V pondělí  v 19.30 proběhne ve žďárském divadle repríza úspěšného divadelního představení Adam a jeho ženy. Všichni milovníci umění a kousavého humoru jsou srdečně zváni.

 

Příznivci folku se mohou těšit na středu. V Kulturním domě Bystřice nad Pernštejnem začne v 19.30 Folkový večer, na kterém se představí Pavel Pokorný z Třebíče, Nestíháme aneb Jan Řepka a Petr Ovsenák z Prahy a neúnavný propagátor folku a rocku Láďa Zítka.