Víkend už je za dveřmi…

Víkend už je za dveřmi…

…a s ním přichází sníh a znovuobnovené zimní radovánky. Bílá pokrývka je vysoká mezi pěti a třiceti centimetry, což jistě potěší milovníky bílé stopy.  

Se strojově vyjetými tratěmi ale raději moc nepočítejte. Najdete je snad jen v okolí hotelu SKI a pak také v bezprostřední blízkosti Fryšavy, v místě zvaném Fryšavský ledovec. Jestliže se ovšem odvážíte vyjet si stopu vlastní, pak se dostanete prakticky kamkoliv.

 

Ani na sjezdovce na Harusově kopci zima ještě neskončila. Všechny příznivce sjezdovek a snowboardů určitě potěší jarní sleva jízdného – jedna jízda vás vyjde na pouhých deset korun. Podle provozovatelů se prý máte na co těšit!

 

Ale pojďme ještě za kulturou. V sobotu  28. března v 19 hodin a v neděli  29. března ve 14 a 19 hodin budete moci na vlastní oči spatřit opravdu veselou veselohru nazvanou Dohazovač

Krákora aneb dědeček z Honolulu. Ochotníci z Křídel ji sehrají kde jinde než v Kulturním domě v Křídlech. Pokud byste ji však náhodou nestihli, pak máte možnost ji shlédnout ještě jednou, tentokrát v neděli   12. dubna od 19. hodiny.

 

Máte rádi country? Pak tu je něco právě pro vás! Country & western večer se skupinou Noví kaskadéři a bohatou večeří. V pátek 27. března v Hostinci v Habří.

 

V pátek se ale bude hrát a zpívat nejen v Habří. Připojí se i Nové Město na Moravě. Restaurace Na zastávce zve na akci nazvanou Večer s Dalečankou.

 

I město Žďár nad Sázavou má na pátek připravenu jednu zajímavou akci. Také se nemůžete dočkat opravdového jara? Tak neváhejte, vezměte své ratolesti a připojte se k Probouzení broučků. V 15 hodin vypuknou na náměstí Republiky první hry a soutěže spojené s prezentací aktivit ekologicky zaměřené organizace Sdružení krajina. Na 15 hodinu a 30 minutu připravil Dům dětí a mládeže Jarní hastrmanskou pohádku, v 17 hodin započne koncert rockové kapely T. O. R., no a v 19 hodin bude Probouzení broučků na náměstí Republiky konečně slavnostně zahájeno. Vítané jsou masky broučků, berušek, motýlků nebo včel a samozřejmě také nezbytný lampión. Celá akce bude ukončena triumfálním ohňostrojem.

 

V neděli 29. března si ve Štěpánově nad Svratkou přijdou na své především děti. Právě pro ně pořádá Mateřská škola v Kulturním domě Dětský karneval s pěkným programem a bohatou tombolou.