Ze Žďáru do Nového Města už jen třicítkou

Ze Žďáru do Nového Města už jen třicítkou

Nutná rekonstrukce vozovky na silnici I. třídy č. 19 si žádá větší pozornost i trpělivost řidičů od Žďáru nad Sázavou až do Nového Města na Moravě.

Opravy jsou prováděny v obou směrech a doprava je prozatím řízena pouze pracujícími dělníky. Vše by se mělo změnit s datem 24. dubna, které s sebou přinese opravu mostu před Novým Městem na Moravě.

 

 

Veškerá povolení k realizaci stavby jsou již nachystána, spekuluje se ovšem o problému s finančním krytím. Podle některých informací investorovi pomalu dochází peníze. Ředitelství silnic a dálnic ČR zatím ovšem tuto domněnku nepotvrdilo a nadále avizuje objížďku od konce dubna.

 

    
Pokud se tedy stavba nijak nezpozdí a bude opravdu realizována, pak by vedly ze Žďáru nad Sázavou do Nového Města a zpět dvě jednosměrné objízdné trasy. Jedna z nich by směřovala přes Slavkovice a Petrovice, druhá by vedla řidiče přímo Novým Městem po Žďárské ulici. Tranzitní přeprava by měla být odkloněna již dříve, přes Nové Město by řidiči směřující jinam neměli projíždět vůbec.