Hasiči měli vody víc, než dost

Hasiči měli vody víc, než dost

Okrsková soutěž družstev sboru dobrovolných hasičů probíhala v sobotu v Radňovicích. Svou atraktivitou láká tato událost vždycky davy diváků. Tentokrát to ale bylo trochu jiné.

Organizátory zradilo počasí. Jakoby se ledoví muži - Pankrác, Servác a Bonifác - rozhodli k návratu na scénu. Nepříjemnou zimu navíc doprovázel neustávající déšť. Voda padala z těžkých mračen na zmrzlé a promočené soutěžící. Kvůli těmto nepříznivým podmínkám byla také  vynechána z programu divácky oblíbená štafeta.

Překážky byly sice protentokrát ponechány svému osudu, nicméně požární útok se konal. Na podmáčenou louku dopadaly další litry vody z hasičských proudnic a Radňovičtí tak měli jistotu, že na tomhle místě opravdu hořet hned tak nezačne.

            

Jakkoliv se jindy dobrovolní hasiči na prověrku svých dovedností a zkušeností těší, tentokrát byli naopak rádi, že soutěž konečně skončila. Alespoň mohli brzy vyrazit domů, do sucha a tepla. Z vítězství se tentokrát radovaly Maršovice. Jako druhé skončilo družstvo Slavkovic s Petrovicemi v těsném závěsu.