Nádhera „Podmořského světa“

Nádhera „Podmořského světa“

Sobotní vytrvalý déšť nevědomky vytvořil kouzelnou kulisu k vystoupení žáků tanečního oddělení ZUŠ Jana Štursy v Novém Městě na Moravě.

Představení nazvané „Podmořský svět“ bylo plné mořských živočichů. Nechyběli tu krabi poustevníci, mořští koníci, chobotnice, medúzy, delfíni ani pravé mořské panny. Učitelce a choreografce Ditě Hrubcové se podařil téměř nadlidský výkon. Naučit necelou desítku chlapců a daleko početnější skupinku děvčat ladným a dokonale sladěným pohybům není jen tak. A ještě náročnější je zkrotit jejich temperament a usměrnit jej správným směrem. To se ale povedlo a představení bylo dokonalé. „Život pod mořem je úžasný,“ přisvědčili diváci jedním dechem, čímž jednoznačně ocenili náročnou práci paní učitelky i snaživost jejich svěřenců.

 

                       

Plný sál diváků ovšem čekalo ještě další překvapení. Se svou troškou do mlýna přispěchali i hosté z rakouského městečka Melk. Žákyně tamějšího tanečního oboru se přijeli do Nového Města na Moravě nejen podívat, ale také ukázat, jak se tančí ve světě. Jejich „Malý balet koček“ a „Doleva – doprava – kam máme jít“ byly vyvrcholením příjemného večera.