Divadelní maratón právě začíná

Divadelní maratón právě začíná

Právě dnes začíná v Novém Městě na Moravě už třetí ročník divadelně hudebního festivalu s názvem „Sbírka motýlů“.

Středeční a čtvrteční odpoledne bude jen malou ochutnávkou toho, co všechno vás čeká. Hlavní program a oficiální zahájení vypukne až v pátek pátého. Slavnostní zahajovací ceremoniál je naplánován na hodinu čtrnáctou. „Barevný program“, jak slibují organizátoři, se odehraje na Vratislavově náměstí. Pro děti tu bude připravena pohádka nazvaná „Honza a drak“ v podání pravého a nefalšovaného Honzy (Hrubce).

 

Loutková, žonglovací a hudební dílna si, jako už tradičně, jistě najde své obdivovatele. Najdete je v parku na Vratislavově náměstí. A tam také budou v šestnáct hodin motýli vypuštěni. Hlavní aktéry pak čeká „Cesta za motýlem“ za doprovodu bubnů a následovat budou první vystoupení. Odehrají se na nádvoří Horácké galerie, kde nejdříve půjdou se svou kůží na trh Z-UŠáci (tedy vystoupení dechového souboru místní ZUŠky), hned za nimi se představí „Komedianti na káře“ s „Cirkusem“ a nakonec zahraje brněnská kapela „Poletíme“ jednoduché písně o složitém životě. A jelikož noc bude ještě mladá a málokomu se bude chtít na kutě, vypukne o hodině desáté „Motýlí večírek“, tentokrát v hospůdce „U mě“.

 

V sobotu bude bohatý program pokračovat. Od 9.30 až do 13 hodin bude v sále ZUŠ na Monseově ulici probíhat „Vypravěčská dílna s Martinem Hakem“. Bohatý celodenní program bude opět ukončen „Motýlím večírkem“ kde jinde než „U mě“. V neděli si trochu přispíme, začínat se bude až ve čtrnáct hodin. A „Loučení s motýly“ nás čeká v 16.30.

                            
Podrobnější informace naleznete na www.lysinalenina.cz a  http://lysinalenina.tym.cz/pages/sections/divadlo/sbirka_motylu.php .