Pro děti hry a odměny, pro dospělé pivo a maso

Pro děti hry a odměny, pro dospělé pivo a maso

Dejte lidem chléb a hry a zapomenou na všechny strasti běžného životy. To věděli už ve starém Římě. A v Rokytně se tím řídí dodneška.

Dětský den totiž není pouze záležitostí těch nejmenších. Na své si tu přijdou i rodiče a prarodiče. Nejen že je čeká dobré jídlo a pití, ale i oni se zúčastňují sportovního zápolení. Disciplíny jsou pravda poněkud netradiční, ale je nutné dětem dokázat, že se s nimi dokážou jaksepatří poprat.

A děti? Ty si svůj den užívají dokonale. Ostatně jako pokaždé. Soutěží a cen je dostatek, stačí jen přijít a zařadit se mezi ostatní. Malý človíček se najednou stává součástí týmu, a i když ne vždy skončí na místě vítězů, všichni soutěžící se do zápolení vrhají s takovou vervou, jakou by jim mohli závidět i vrcholoví sportovci.

     

Velkou zásluhu na zdárném průběhu Dětského dne v Rokytně mají i novoměstští hasiči, kteří se přijeli pochlubit se svým vozem a vybavením. Jejich soutěž ve srážení kuželek hadicí měla ovšem malou chybu. Málokomu se podařilo shodit byť jen jednu jedinou kuželku. No nevadí. Však na tom děti zapracují a příští rok jim ukážou, zač je toho loket.

    

Obrovský dík patří už tradičně DJ Davidovi Hamerskému, který dokáže roztancovat i největší „dřeva“. A nezapomněl se zapojit i organizačně. Vždyť měl s sebou taky zdatné pomocníky v podobě manželky a tříměsíčního syna Davídka, který tatínkovi jakoby z oka vypadl. Podle pozorovatelů prý chyběly jen ty brýle.

I pořádající hasiči si tentokrát mohli trochu oddychnout. Organizační práce sice na jejich bedrech spočívaly i nadále, ale s finanční stránkou věci jim tentokrát pomohlo Nové Město na Moravě. Díky grantu nemuseli rokytenští dobrovolníci letos hradit vše ze své kapsy.

     

Dětský den v Rokytně už má svou dlouholetou tradici. I když letos nebylo počasí pořadatelům i soutěžícím nijak zvlášť nakloněno, přece jen se většina her stihla dříve, než začalo opravdu pršet. Celé tři hodiny soutěží, písniček a sportovních klání – to je letošní bilance. A když připočítáme dobrou náladu, skvělé jídlo a pití a nakažlivou radost těch nejmenších, pak o úspěšně stráveném odpoledni není pochyb.