Zakoupení známky na dopis vás může přijít až na dva tisíce korun

Zakoupení známky na dopis vás může přijít až na dva tisíce korun

Poštovní známka na obyčejné psaní stojí všude deset korun. Jsou ale lokality, kde vás její zakoupení může přijít na mnohem více.

Tak například v Novém Městě na Moravě vymysleli radní, že protože se u pošty hodně parkuje, bylo by skvělé dát tam parkovací automat. Dlužno přiznat, že minimální vhoz jsou pouhé dvě koruny. Ale i tak je to pro klienty České pošty tak trochu nefér.

Chcete-li si zakoupit již zmiňovanou dopisní známku, nebo pokud potřebujete jen vybrat peníze z bankomatu, musíte nejdříve doklusat pár desítek metrů k přístroji, který vám po vhození určité částky vyplivne parkovací lístek. S tím utíkáte zpět k autu a teprve po těchto úkonech lze navštívit poštovní úřad.

Částku za parkovné musíte mít přesně napočítanou. Automat v žádném případě nevrací. Nemáte-li drobné, vaše chyba. Buď si pojedete zaparkovat jinam, anebo to risknete. Druhá varianta vás ovšem může něco stát. Čert totiž nikdy nespí a totéž platí i o místní Městské policii. Pokuta za nezaplacení parkovného se může vyšplhat až na dva tisíce korun. Takže by vás zakoupení jedné desetikorunové známky mohlo vyjít až na dva tisíce deset korun. To je ale pouze krajní možnost, policisté většinou udělují pokutu ve výši dvě stě korun.

Vloni pořídilo Nové Město na Moravě parkovací automaty pro Vratislavovo náměstí. Letos je rozšířilo na další místa, kde řidiči nejčastěji parkují. Pokud to tak půjde dál, dočkáme se v příštím roce parkovacích automatů i u zdejších supermarketů. A časem možná i na sídlištích….