Novinky na stránkách magazínu

Novinky na stránkách magazínu

V předchozích týdnech jsme pro vás připravili několik novinek a změn, kterými bychom chtěli posunout magazín opět o kousek dál jak v technologickém vývoji, tak v komfortu a službách pro čtenáře. Pojďme se společně podívat, co je nového.

Multimediální obsah - audio a video

První uvedenou novinkou, kterou určitě většina z vás zaznamenala, bylo přizpůsobení magazínu současným multimediálním potřebám. V článcích Pozvánka na rokytenskou harmoniku a Radenice se objevily nově audioukázky. A to není vše. Velmi záhy by se měl objevit článek s první videoukázkou. Počet článků doplněných multimédii bychom rádi postupně zvyšovali.

Fotogalerie magazínu

Minulý týden jsme spustili věc, která magazínu akutně chyběla dá se říci již několik let, a to fotogalerii. V rubrice Fotogalerie magazínu naleznete přehled dostupných fotogalerií, které můžete libovolně procházet. Do příslušných článků jsou umístěny odkazy s odchodem do fotogalerie, čímž se elegantně vyhneme článkům přeplněným spoustou fotografií, což snižovalo přehlednost a zvyšovalo dobu nahrávání stránky.

Aktuality a přehled aktuálního dění

Jedná se o reakci magazínu na naprosto nedostatečnou propagaci aktivit a akcí dostupných nejen v regionu Žďárských vrchů, ale na Vysočině jako celku. Prakticky neexistuje místo, kde by návštěvník získal přehled, co může a kde daný den navštívit. Existuje několik portálů, jejichž informace se ale tříští a procházet všechny je pořádná otrava.

Naše řešení momentálně obsahuje přechodný Velký přehled aktuálního dění, který bude do budoucna zcela nahrazen systémem událostí. Již nyní můžete vidět plnící se databázi událostí a umístění na Tabulkovém přehledu akcí. Specifický výběr je prozatím k dispozici jeden, a to Akce na dnešní den. Uvedení akce v přehledu aktualit je zdarma, takže pokud jste organizátorem zajímavé akce poblíž Žďárských vrchů a ta není v přehledu uvedena,  neváhejte a ozvěte se na redakční email.

Novinkou, kterou představíme v následujících dnech je Virtuální plakátovací plocha. Jedná se o obdobu klasických plakátovacích vývěsných ploch ve městech a vesnicích. Praktické zpracování v podstatě odpovídá reálné předloze. Cena za vývěs ještě nebyla stanovena, bude tak učiněno v nejbližší době. Chceme touto aplikací oslovit především mladší návštěvníky magazínu, jejichž nechuť ke klasickým plakátům a zároveň rozčarování z toho, že není možné nikde na internetu nalézt ujednocený přehledný plakátovací systém, stále roste.

Registrace čtenářů

V reakci na události posledního půl roku zavádíme dobrovolnou registraci čtenářů. V budoucnu plánujeme pro registrované čtenáře rozšiřovat vlastnosti a výhody na stránkách magazínu. V současnosti vám registrace zajistí:

  • ochranu jedinečnosti jména / přezdívky v diskuzích (nikdo se do diskuze nemůže podepsat vaší přezdívkou, jménem, nebo jejich částí)
  • nemusíte pokaždé vyplňovat jméno, systém komentářů přebírá data z přihlášení
  • přehledná záložka se seznamem vámi napsaných komentářů na profilu
  • možnost hodnotit a komentovat fotogalerie

Registraci jednoduše provedete přes Uživatelské menu vpravo nahoře na stránce a odkaz Přihlášení, nebo přímo pod tímto odkazem.

Další se připravují...

Doufáme, že nové vlastnosti Žďárských vrchů přispějí k ještě kvalitnějšímu obsahu. Několik dalších věcí máme stále v přípravě, určitě se máte na co těšit.