Góóóól!

Góóóól!

Fotbalové zápasy se vždy setkávají s velkým ohlasem. Kulatý nesmysl, který letí vždycky tam, kam právě nechceme, okouzlil už nejednoho kluka a čím dál více přitahuje i něžnější část lidstva.

I když se v Rokytně nehraje zrovna první liga, na kvalitní fotbálek s góly a zajímavými fotbalovými momenty si tu divák taky přijde. Sobotní utkání už třetího ročníku Rokytno CUPu toho bylo názorným příkladem.

Hlavními aktéry byly družstva z Rokytna (u Nového Města na Moravě, Rokytna (u Pardubic), Rokytné (u Moravského Krumlova), Maršovic, Nového Města na Moravě a Olešné. Celkem mezi sebou soutěžilo osm družstev. Někteří hráči se letos účastnili už potřetí, jiní byli naprostí nováčci.

Hlavní cenou byl putovní pohár, ke kterému byl jako bonus přidán i fotbalový míč a další věcné ceny. Letošní turnaj byl opravdu náročný a to hlavně díky deštivému počasí, které proměnilo hrací plochu v jednu velkou louži. Naštěstí to nikdo nebral nijak tragicky a soutěžící amatérská družstva hrála s opravdovým profesionálním nadšením.

Vítězem se nakonec stalo mužstvo z Nového Města na Moravě, které obhájilo loňský titul. Jako druzí skončili hosté z Rokytné, na třetím místě se umístilo Pivní komando z Maršovic a bramborová medaile patřila hráčům z Olešné.

Ti, kteří nevyhráli, zajedli smutek ohřívanými klobáskami a zapili jej pivem. Ti nešťastnější přidali navrch i něco ostřejšího. Spokojení (a také zablácení) odcházeli všichni. Jenom zdejší fotbalové hřiště nedopadlo nejlépe. Ale do příštího roku bude určitě zase jako nové.