Co nás čeká v sobotu?

Co nás čeká v sobotu?

I když nás meteorologové varují před ochlazením a občasnými přeháňkami, náladu si tím určitě pokazit nedáme.

Co nás tedy v sobotu 5. září čeká?

Polnička – 9. ročník „Hodu polničskou kolejnicí – sportovně zábavné odpoledne v rámci pravidelné polničské poutě. Začátek je ve 14 hodin a vše bude probíhat v přírodním areálu Salón Expres vagón Polnička.

Odranec – nezapomeňte, že v sobotu bude také startovat Časovka do Věcovských vrchů. Na trati dlouhé deset kilometrů čeká závodníky tří set metrové převýšení. Chybět nebudou menší a větší kopečky, sem tam si budete moci odpočinout při sjezdu a pokochat se nádhernou okolní přírodou. Celý závod se jede po asfaltovém povrchu a za plného provozu, tedy NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ! Prezentace závodníků bude v Kulturním domě v Odrandci od 12:00 do 13.00 hodin.

Nové Město na Moravě – Horácká galerie – nádvoří – festival „Pojď domů“. Během odpoledne a podvečera se návštěvníkům představí pět žánrově zcela odlišných hudebních seskupení: Call me Ishmael, Con brio, Gospel limited, John de Jong band a Groom´s friends. Hudební produkce bude zároveň inspirací pro spontánní malování výtvarnice Soni Jančové,  jejíž  práce budou v rámci festivalu vystaveny na nádvoří Horácké galerie. Začátek v 15 hodin.

Veselý kopec - posvícení. Tentokrát bude obohaceno o ukázky chovu včel. Ve 13 a 14 hodin vystoupí folklorní soubor Vysočan z Hlinska.