Jednapadesát divů Bystřicka

Jednapadesát divů Bystřicka

Snad jen málokteré město dělá pro svou propagaci v poslední době tolik, jako Bystřice nad Pernštejnem. Se soutěžemi, brožurami, letáky a kdo ví, čím ještě se tady doslova roztrhl pytel.

Jedním z nejnovějších počinů města je vydání brožurky nazvané „7 divů Bystřicka“. „Jsou to vlastně tipy na výlet, které navazují na naši loňskou anketu, ve které šlo hlavně o to upozornit na zajímavá místa a památky v okolí Bystřice nad Pernštejnem,“ uvedl Hynek Jurman z bystřického Informačního centra.

Kromě vítězných sedmi divů Bystřicka ale najdete v brožuře dalších čtyřicet čtyři zajímavostí. „Ke každému místu je tu něco napsáno a nechybí ani barevné fotografie. Doufáme, že se to bude líbit. Jsou to zajímavosti, které stojí za zhlédnutí a každý by je určitě měl vidět,“ dodává Hynek Jurman. Brožura bude rozdávána zdarma a k dispozici je necelých dva tisíce kusů.

V současné době se v Bystřici chystá ještě nové vydání turistické mapy, která tu dnes citelně chybí. „Mapu Bystřicka jsme před několika lety vydali, ale všechny už jsou rozebrané. Proto chystáme mapy nové, které by měly být o něco rozšířenější. Dostaneme se v ní na západě až za Nové Město a na východě až po řeku Svitavu. Rozšířenější je i textová část,“ informuje Hynek Jurman.