Když konec sezóny – tak s pohádkou

Když konec sezóny – tak s pohádkou

Pohádkovým lesem plným tajemných bytostí se v sobotu rozloučili v Kadově s letní a turistickou sezónou.

Děti i dospělí tak v lese mohli potkat bludičku, ježibabu i loupežníky. Průvodkyní jim byla další pohádková bytost – hloupý Honza. A když náhodou někdo překročil bludný kořen, oranžové fáborky a netopýři jej vyvedli z lesa ven. Ti menší museli splnit pár úkolů, což činili velmi nadšeně a rádi, neboť si tak vysloužili sladkou odměnu. Jejich doprovod sice žádný pamlsek nedostal, ale i tak byli všichni spokojení.

Obec Kadov jako by se letos probudila z dlouhého zimního spánku. Zapomenutá vesnička je zčistajasna skloňována ve všech pádech a lidé ze široka daleka sem znovu nalezli cestu. Může za to organizátorská dvojice Jana Lhotská a Helena Kadlecová, která sem přinesla vzrušení v podobě letního jarmarku i nynějšího pohádkového lesa. Toho si je dobře vědom i starosta Kadova Jiří Lauš. „Obě zdejší akce byly velice vydařené a je potřeba poděkovat organizátorkám, které jsou takovým hnacím motorem těchto aktivit. Něco vypomůže i obec, na takovéhle akce přispějeme určitě velice rádi. I v příštím roce bychom chtěli na tyhle akce navázat, vždyť na Kadovský jarmark přišlo více než tisíc lidí.“

Kadov, který má pouhých sto dvacet šest obyvatel, zase jednou dokázal, že i malá vesnička umí velké věci. Na pohádkový les se sjela spousta dětí ze všech světových stran a ti, kteří se dostavili, určitě nelitovali.

A co bude dále? „Chystáme lyžařské závody a taky masopust. Snažíme se tradice dodržovat, i když máme sem tam pauzu. A další velkou plánovanou akcí bude druhý ročník Kadovského jarmarku, který bychom rádi opět uspořádali,“ říká Jiří Lauš.