Udělejte si radost

Udělejte si radost

Adventní čas nás popohání ke stále většímu spěchu. Uklidit, upéct cukroví, nakoupit a zabalit dárky, sehnat stromeček… Ale co takhle se na chvilku zastavit a dopřát si doušek pravé vánoční atmosféry v klidu a v pohodě. Tady je pár pozvánek:

V sobotu 28. prosince se Kulturní dům v Bystřici nad Pernštejnem rozezní vánočně laděnými tóny. V podání Orchestru N. Kyjovského, žáků smyčcové třídy Lenky Macháčkové a jejich hostů uslyšíte světové vánoční koledy. Začátek je v osmnáct hodin, koncert se jmenuje „Putování za vánoční vůní“.

Kdo by měl chuť na malý výlet, doporučuji jako cíl zvolit tentokrát Jaroměřice nad Rokytnou. Areál zdejšího barokního zámku nabídne v sobotu i v neděli od desáté až do šestnácté hodiny vánoční trhy s bohatým doprovodným programem.

Stejně tak i středověký královský hrad Svojanov. V sobotu o hodině jedenácté tady vystoupí pěvecký chrámový sbor z Poličky a ve třináct a v patnáct hodin přispějí se svou troškou do mlýna děti z MŠ Pomezí.

Skupina Věneband Litomyšl se představí v neděli hned dvakrát a to v jedenáct a ve čtrnáct hodin. Hodinu po poledni se na hrad dostaví družina krále Přemysla Otakara II. Stříbrná neděle na hradě Svojanově bude ukončena vystoupením Radiměřského komorního sboru. Po oba dva dny si budete moci prohlédnout vánočně vyzdobený hrad, kde nebude chybět ani výstava betlémů. Ukázky dobových řemesel budou doplněny vánočními dílničkami.

Stará radnice ve Žďáru nad Sázavou přivítá v neděli od třinácté do osmnácté hodiny milovníky a obdivovatele dřevěných hraček. Pod bedlivým dozorem výrobce dřevěných hraček Zdeňka Bukáčka si tu i vy můžete namalovat svou vlastní dřevěnou hračku.