Na Silvestra na lyže!

Na Silvestra na lyže!

Pro milovníky bílé stopy má Nové Město na Moravě připravenou lákavou (nejen) silvestrovskou nabídku.

 

Areál Zlaté lyže je pro amatérské lyžaře zcela k dispozici. Pro jejich sportovní vyžití jsou tu připraveny technicky zasněžené závodní tratě. Okruh dlouhý jeden kilometr je vhodný pro klasiku i bruslení. Pro veřejnost je zpřístupněn v pondělí až v pátek od 12 hodin do 14.30, navíc v úterý a ve čtvrtek od 17. do 19. hodiny a v sobotu od 16.30 – 19 hodin. Uvedený rozpis je v platnosti pouze do neděle 3. ledna 2010.

Kvalitní lyžování ve večerních hodinách zajistí umělé osvětlení. Díky němu bude možné využít i lákavé silvestrovské nabídky, která slibuje lyžování od 17. až do 21. hodiny. Po celou dobu (nejen na Silvestra) by měly být lyžařským nadšencům k dispozici i toalety a vždy jedna označená kabinka na převlečení.

Protože zde také probíhají oficiální tréninky, prosí organizátoři návštěvníky o respektování doby vyhrazené pro veřejnost. Dále je nutné dodržovat pravotočivý směr jízdy a další nařízení, jako je například zákaz vstupu na technický sníh v obuvi, se psem, s kočárkem, sáňkami nebo boby.

Návštěvníci SKI areálu si ale budou moci přijít zalyžovat i po 3. lednu příštího roku. Organizátoři slibují rozšíření okruhu z jednoho na dva kilometry. Časový harmonogram bude upraven vzhledem k připravovaným závodům.