Kavárna (nejen) pro děti

Kavárna (nejen) pro děti

Slovo ekvilibrium znamená rovnováhu, vyrovnanost. V případě kavárny Ekvilibrium ve Žďáru nad Sázavou by mohlo také znamenat rovnoprávnost. Tady jsou totiž vítaní jak dospělí, tak i děti. A to od nejmenších batolat až po ty největší.

„Naše kavárna byla otevřena jako restaurace v roce 2006 a jako kavárna funguje od roku 2008. Máme tady velké hrací centrum pro děti a pro ně se také snažíme dělat spoustu zajímavých akcí. Měli jsme tu například báječný Silvestr, pak maškarní rej a koncem února chystáme i břišní tance pro maminky, babičky a děti,“ představuje kavárnu její majitelka Eva Nejedlá Mičková.

Dětem je tu vyčleněna poměrně velká část. Najdou zde nejen skákací hrad, skluzavky, prolézačky a chaloupku jako pro trpaslíky, ale jsou jim k dispozici i hračky - plyšová zvířátka, kočárky pro panenky, míče a další a další lákadla pro malé zákazníčky. Proměna v hernu nebyla zdaleka tak složitá, jak by se na první pohled mohlo zdát. „Tato budova byla v minulosti mateřská školka. Když jsme objekt rekonstruovali, měli jsme malou dcerku a věděli jsme, že když se například chceme jít někam najíst, tak je to s dítětem velmi obtížné. Když jsme se pak rozhodovali, co tady bude, hned jsme si řekli, že je to pěkné místo v klidném prostředí, a že by to bylo vhodné i pro maminky s dětmi,“ vzpomíná majitelka kavárny.

V poslední době se s  v kavárně Ekvilibrium doslova roztrhl pytel s kulturními akcemi. Ne všechny jsou ale pouze pro děti. Na své si tu mohou přijít i jiné věkové skupiny. Tak například v pátek a v sobotu – od 19. do 20. února - tady plánují „Pěkně namíchaný večer“. Milovníky míchaných nápojů by mohla přilákat i jednotná cena podávaných drinků.

Následující víkend, tedy poslední únorový, zase bude ve znamení sladkostí. „Na sobotu i neděli je nachystána ochutnávka cukrářských výrobků z cukrárny „Sázava“ a v sobotu tady bude navíc diskotéka s možností míchání nápojů dle přání zákazníka od profesionálního barmana,“ láká na nadcházející akci majitelka kavárny.

Ve „Sladkém víkendu“ si návštěvníci kavárny budou moci pochutnat na více než dvou desítkách druhů zákusků. Představeny tu budou hlavně minizákusky, které jsou prý odlehčené a méně sladké – takže rozhodně zdravější, než máslové dezerty našich babiček.

Kavárna Ekvilibrium má prostě stále co nabídnout. Malým i velkým, mladším i starším. Tak neváhejte a přijďte se podívat.