Regenerační centrum bude

Regenerační centrum bude

Rozhodnutí o finanční podpoře z Regionálního operačního fondu Jihovýchod při výstavbě regeneračního centra už Nové Město na Moravě obdrželo a teď nezbývá nic jiného, než přistoupit k samotné realizaci.

 

Té ovšem musí předcházet přemístění fotbalového stadionu. Na jeho místě by totiž mělo nové regenerační centrum vyrůst. Přípravné práce už sice v minulosti začaly, ale velmi záhy byly zmrazeny a čekalo se, jak dopadne žádost o dotaci. „Začínáme znovu pracovat na přemístění fotbalového stadionu. Pokud všechno bude v pořádku, tak bychom na podzim mohli zahájit práce na novém hřišti,“ informuje starostka města Zdeňka Marková.

 

Zahájení prací na výstavbě samotného regeneračního centra tedy bude muset ještě nějaký čas počkat. Jestliže půjde všechno podle plánu, mohlo by se začít na podzim příštího roku. „Spíš to vidím na jaro roku 2012, ale uvidíme, jak se nám bude dařit. Je to velká zakázka a musíme počítat s tím, že třeba jenom výběrové řízení na dodavatele stavby se nám může zkomplikovat například odvoláváním některých uchazečů,“ míní starostka.

 

Nejčasnější doba dokončení je odhadována na rok 2013. Střízlivější úsudek ji ale posunuje na rok 2014.