Pohádkový karneval

Pohádkový karneval

Únor není zrovna nejpříjemnější měsíc. Euforie z prvního sněhu a zimních radovánek je už pomalu ta tam a letní sezóna je naopak ještě v nedohlednu.

Proti únorovým depresím se lidé brání, jak umí. Jednou z možností, kterak předejít splínu a temnotě v duši, je například uspořádat dětský karneval. Rokytenští ho letos pojali trochu netradičně. Masky a tanec samozřejmě nechyběly, ale přibylo i něco navíc.

„Když karneval pro děti, tak s pohádkou,“ řeklo si pár místních nadšenců a připravili program vskutku pohádkový. Bílá paní prováděla děti pohádkovou říší, kde potkali několik známých bytostí. Popelka, ježibaba z perníkové chaloupky, Zlatovláska, pan král, babička červené Karkulky i dědeček, kterému se právě ztratil vnuk Budulínek, ti všichni pro ně měli připraveny dva úkoly.

Děti tu byly také obrány o peníze, o to se postarali zdejší loupežníci. Ale protože šlo o lupiče spravedlivé, vydali malým návštěvníkům za jejich korunky losy do tomboly. Nesmělým krůčkům na tanečním parketu zase odpomohla růžová víla, která nenechala nikoho zahálet.

Karneval v Rokytně byl sice trochu netradiční, ale přesně takový, jak má být. Plný hudby, tance, masek, soutěží í a sladkých odměn. A navíc ještě s pohádkou.