CHKO Žďárské vrchy vyhlašuje fotografickou soutěž

CHKO Žďárské vrchy vyhlašuje fotografickou soutěž

V rámci oslav čtyřicátých narozenin Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy proběhne zajímavá fotografická soutěž pro děti a studenty.

 

Hlavní tématem, jak se dá v tomto případě předpokládat, je jedinečný zážitek v přírodě a krajině Žďárských vrchů. Mnohoslibný název „I malý příběh je vždy jedinečný“ napovídá, že půjde o soubor fotografií nebo o videonahrávku.

Soutěžit se bude ve dvou kategoriích – od šesti do desíti let a od jedenácti do patnácti. Každý účastník může zaslat maximálně dvě práce - 1x reportáž a 1x video. Soutěž je prostorově omezena na území Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy. Všechny zaslané soutěžní materiály musí být pořízené v době od 1. dubna do 30. listopadu 2010.

„Soutěž je určena jak pro žáky základních škol, tak i pro studenty prvních ročníků středních škol a učilišť. Jde nám o dokumentaci zážitku z přírody buď prostřednictvím reportáže o maximálním počtu šesti fotografií, nebo prostřednictvím videa v délce trvání jedné minuty,“ upřesňuje podmínky mluvčí CHKO Žďárské vrchy Jaromír Čejka.

Fotografie a videa doplněné o povinné údaje, kterými jsou jméno a příjmení, datum narození, název školy, e-mailová adresa, telefon, název a datum pořízení videa či reportáže, je možné zasílat na adresu ep.zdarvrch@nature.cz .

Ochranáři věří, že díky této aktivitě vyjde mnohem více dětí do přírody a krajiny Žďárských vrchů. „Není to jenom o tom, že se něco dozví ve škole a od nás, snažíme se je nějakým způsobem motivovat a do přírody je nějak dostat,“ říká Jaromír Čejka a dodává: „Předpokládáme vyhodnocení soutěže do 10. prosince tak, abychom do svátků ještě stihli vyhlásit vítěze.“