Co přinese víkend

Co přinese víkend

Nevíte co dělat v nastávajících dnech volna? Pak se nechte nalákat na některou ze sobotních a nedělních akcí.

 

Sobota 24. 4.

 

Exkurze do Národní přírodní rezervace Žákova hora

Pořádá Správa Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy. Sraz pro zájemce je v deset hodin dopoledne na parkovišti za obcí Kocanda směrem na Cikháj. Účast přislíbila i hraběnka Kinská, organizátoři slibují čtyřhodinovou zajímavou procházku s překvapením.

 

Kozlovský košt pálenek

Tato lákavá nabídka, určená milovníkům ohnivé vody starším osmnácti let, se nebude odehrávat v Kozlově, jak by asi mnohé napadlo, ale v „hasičce“ ve Velkém Meziříčí. Začíná se ve čtrnáct hodin.

 

Setkání s olympioniky

Město Žďár nad Sázavou přivítá v 15 hodin na náměstí Republiky olympijskou vítězku Martinu Sáblíkovou. Kromě ní se tu sportovní fanoušci měli původně setkat i s lyžařem Martinem Koukalem a hokejistou Tomášem Rolinkem, ale těm se bohužel nepodaří do Žďáru v tuto dobu dorazit. Martina Sáblíková slíbila, že s sebou přiveze ukázat i získané olympijské medaile.

 

Módní přehlídka v muzeu

Sobotní podvečer bude patřit poněkud komornější aktivitě. Na hodinu sedmnáctou je připravena módní přehlídka „Ateliéru Liba“. Dějištěm bude tentokrát Městské muzeum v Bystřici nad Perštejnem.

 

Neděle 25. 4.


II. světová válka

Novoměstské Horácké muzeum právě zahájilo zajímavou výstavu nazvanou „II. Světová válka“ s podtitulem „Okupace a odboj na Novoměstsku“. Na své si tu přijdou jak zájemci o historii a novoměstští patrioti, tak i obdivovatelé vojenské techniky.