Největší atrakcí Dětského dne v Rokytně byli tentokrát motorkáři

Největší atrakcí Dětského dne v Rokytně byli tentokrát motorkáři

Tradiční, letos už devátý ročník Dětského dne v Rokytně, pořádaný místním sborem dobrovolných hasičů, přinesl opět něco nového.

 

Nádherný sluneční den byl svědkem spousty her a soutěží, proložených písničkami, které byli těm nejmenším přímo šité na tělo. DJ David Hamerský se snažil vyloudit ze své aparatury veselé tóny, které ještě více přispěly k už tak dobré náladě.

 

Rokytenští se ale pokaždé snaží proložit tradiční program i něčím zajímavým. Jako první na zdejší výcvikové středisko zvané Obůrka dorazili novoměstští poloprofesionálové. Když auto se spuštěnou sirénou zastavilo, vyskákali z něj hasiči v ochranných oblecích a k údivu všech za pomoci svého dokonalého technického vybavení začali rozebírat přistavený vrak auta, ve kterém, jak se po chvíli ukázalo, zůstal ležet „raněný“ řidič. Názorná ukázka záchrany lidského života byla samozřejmě odměněna potleskem.

 


Po chvíli soutěží a hudby se na Obůrku dostavilo další překvapení. Čtyři motorkáři přijeli dětem nejen ukázat své silné stroje, ale dokonce malé nadšence, samozřejmě se souhlasem rodičů, povozili. Nejen kluci, ale ani holky nemohli odtrhnout oči od rachotících, vyblýskaných mašin, které smí jindy obdivovat pouze z dálky. A mnozí tatínkové si museli na některou z motorek alespoň sáhnout, když už vození bylo jen pro děti.

 

 

Den pokračoval dalšími soutěžemi, při kterých nikdo nezůstal bez odměny. Jako šlehačka na dortu pak byla bohatá tombola, kterou se místním hasičům díky štědrým sponzorům podařilo připravit. Občerstvení dostaly děti zdarma, rodiče si pivo, limo a uzenou kýtu museli zaplatit.

 

 

 

 

Dětský den se protáhl až do večera. Někteří malí nadšenci maratón her a zábavy nevydrželi a unaveně usnuli na lavičce. Nevadila jim ani hudba a dětský křik a smích. Však příští rok už určitě vydrží až do konce.