Chcete poznat hrady Zubří země?

Chcete poznat hrady Zubří země?

Není nic jednoduššího. Stačí si zakoupit soubor dvanácti originálních pohlednic. Pokud si je pořídíte všechny, můžete navíc získat i zajímavý obal, který je možné v případě potřeby použít jako další pohlednici.

„Všechny vyobrazené hrady kdysi pařily Pernštejnům, alespoň po nějaký čas. A i když se jeden z nich nachází na Blanensku a jiný na Novoměstsku, vztah k Zubří zemi mají,“ říká autor fotografií Hynek Jurman.

Důvodů pro vytvoření těchto pohlednic bylo hned několik. „Turisté si velmi často žádají pohledy hradů. A v našem informačním centru byl k dostání pouze Zubštejn a Pernštejn. Druhým důvodem je skutečnost, že mě osobně hrady už od malička lákaly. A pak také jsem si to chtěl všechno sám nafotit. Můj soused a kamarád ze Štěpánova to zase graficky zpracoval. Asi tak rok jsme se tím bavili a teď doufáme, že by to mohlo přispět k turistickému rozvoji na Bystřicku,“ vysvětluje Hynek Jurman.

Hrady Zubří země je možné zakoupit na informačních centrech v Bystřici nad Pernštejnem, Novém Městě na Moravě, Žďáru nad Sázavou i v Nedvědici. Každý hrad má svých tisíc pohlednicových vyobrazení, dohromady je tedy k dispozici dvanáct tisíc kusů nových pohlednic.