„Letošní ročník je generálkou na světový pohár,“ doufá Jan Skřička

„Letošní ročník je generálkou na světový pohár,“ doufá Jan Skřička

Od pátku do neděle bude v areálu Zlaté lyže probíhat cyklistický závod Merida Bike Vysočina. Letos bude představena nově vybudovaná trať, která by v roce 2011 měla přivítat závodníky světového poháru.

 

„Snad se nám toho podaří dosáhnout,“ říká technický ředitel závodu Jan Skřička a dodává: „Měla by to být akce přibližně pro čtrnáct až patnáct tisíc diváků, což bývá pravidelná účast na světových pohárech.“

 

Areál Zlaté lyže by měl takto zaručenou návštěvnost nejen v zimě, ale i v letních měsících. „Nadcházející závod by měl být generálkou na příští rok, i co se týká televizních přenosů a podoby trati. Vše by mělo směřovat k tomu, abychom byli v příštím roce schopni světový pohár uspořádat a tím zajistit Nové Město na Moravě jako pravidelnou lokalitu v kalendáři Mezinárodní cyklistické unie,“ doufá Jan Skřička a generální manažer závodu Ján Svorada ho doplňuje: „Areál Zlaté lyže nebyl vybrán náhodou. Byli jsme si vědomi, že tu léta je velmi vytížena zimní sezóna a chtěli bychom se o něco podobného pokusit i v rámci letní sezóny. Letos jsme proto přistoupili ke zkvalitnění profesionální části našeho závodu.“

 

Rozhodnutí o tom, zda se v Novém Městě od příštího roku pojede i světový pohár, padne až po ukončení Merida Bike Vysočina 2010, v polovině června. O pořadatelství se organizátoři závodu pokoušeli už vloni, ale nebyli úspěšní. Tentokrát věří, že bude štěstěna stát na jejich straně.

 

Přestože je to letos „pouze“ generálka na světový pohár, i tak bude závod pro diváky velmi atraktivní. Pořadatelé slibují jeden z nejlépe obsazených závodů v České republice. „Budou tady startovat medailisté z mistrovství světa i z olympijských her,“ láká návštěvníky Ján Svorada.