V pátek, v sobotu i v neděli

Nevíte, jak naložit s volným časem? Pak tady pro vás máme pár pozvánek na nadcházející víkend.

 

V pátek odpoledne a v podvečer si už většina z nás žádá nějaké povyražení. Máme tu pro vás jednu malou nabídku, jak příjemně využít tento čas. Orchestr N. Kyjovského se představí v pátek, 25. 6. v jednadvacet hodin na bystřickém Masarykově náměstí v „Irských baladách a romancích“. Jako hosté zde vystoupí i brněnský soubor irských lidových tanců „DÉMÁIRT“.

Sobota 26. června bude patřit koním. Už tradiční jezdecké závody známé pod názvem „Memoriál Dalibora Sýkory“ začínají v deset hodin dopoledne ve Žďáře nad Sázavou v jezdeckém areálu rodiny Kinských pod hrází Bránského rybníka. Po ukončení se všichni přesunou do Hamrů nad Sázavou do restaurace „Na Ranči“, kde se bude ve dvacet hodin pokračovat taneční zábavou.

Pokud vás zrovna tento koníček nechává chladnými a máte navíc malé děti, pak doporučujeme návštěvu Kadova. Zabydlel se tu totiž dnes už legendární „Mrazík“, který vás od 13.30 zve do „Pohádkového lesa“. Kromě seznámení s klasickými postavami této oblíbené vánoční pohádky vás tu čeká i ukázka hasičského zásahu, rytířské klání, skákací hrad a trampolína nebo malování henou.

Ke Kadovu se s předprázdninovou akcí pro děti připojují i Jiříkovice. Jejich odstartování prázdnin je zaměřeno nejen na zábavu, ale i poučení. „Den v kůži záchranářů“ začíná ve 14.30 a podle organizátorů vás mimo jiné nemine ani „véééélké“ překvapení.

V neděli 27. června se můžete zajet podívat do Bobrové. Nejenže tu proběhne pouť, ale pro milovníky starých automobilů a motocyklů tady bude připraveno v pořadí už třetí „Setkání přátel historických vozidel“. Začíná se v deset hodin.

Pokud přijedete do Bobrové včas, budete moci stihnout ještě další zajímavou akci. Vernisáž výstavy nazvané „Modrá je dobrá“ se bude konat ve 13.30 v Galerii Dvorek v Křižanově. Organizátoři slibují kolekci obrazů, plastik, skleněných a keramických objektů, jejichž společnou vlastností je, že jsou MODRÉ. Jako občerstvení bude podávána modrá zonka, Modrý portugal a pro otrlé prý dokonce i modrá „okena“. V tomto případě budete asi odtamtud odcházet šediví, popřípadě zelení.

Takže – příjemnou zábavu!