Žďárský bazén bude ještě nějaký čas v provozu

Žďárský bazén bude ještě nějaký čas v provozu

Plánovaná rekonstrukce žďárského krytého plaveckého bazénu je opět o nějakou dobu opožděna. Přesto není jisté, zda tu bude zimní plavecká sezóna.

Bazén, který je součástí IV. základní školy, poněkud zatěžuje její rozpočet. Z tohoto důvodu požádalo vedení školy také zastupitelstvo města o navýšení příspěvku o půl milionu korun na letošní provoz bazénu. „Chtěli bychom bazén do budoucna odtrhnout od školy a dát ho pod sportoviště města nebo někam jinam. Školu enormně zatěžuje a vyčerpává, je to pro ni příliš velké břemeno,“ vysvětluje starosta Žďáru nad Sázavou Jaromír Brychta.

Žďárský plavecký bazén v nejbližší době čeká dlouho plánovaná rekonstrukce. Původně měly první stavební práce začít už v době letních prázdnin. Zastupitelstvo města ale dodneška nerozhodlo o to, která firma by se měla realizace přestavby ujmout. „Znovu probíhá výběrové řízení. Škoda, že už to neprošlo v červnu, kdy to rada neschválila a v zastupitelstvu to o jeden hlas neprošlo. Dodnes nechápu proč. Přes prázdniny se mohlo začít a v příštím roce už jsme mohli mít zajištěné koupání pro Žďáráky i okolí,“ vyjádřil svou nespokojenost Jaromír Brychta.

Přestože se mezi rozhodnutí o rekonstrukci bazénu a vlastní realizaci prací postavily volby, starosta Brychta i místostarostka Zvěřinová doufají, že vše nakonec dobře dopadne. „Odhadujeme, že bazén pojede asi do konce roku. Už jsme oslovili několik firem, aby podaly cenovou nabídku,“ říká Dagmar Zvěřinová a Jaromír Brychta ji doplňuje: „Výběrové řízení poběží do poloviny listopadu. Pak by se mohlo začít s prvními pracemi.“

Bazén ve Žďáru nad Sázavou by měl v budoucnu splňovat funkci malého aquacentra. Kromě stávajícího krytého bazénu by měly přibýt sauny, tobogánové centrum a další bazény.