Farmářské trhy budou až od jara příštího roku

Farmářské trhy budou až od jara příštího roku

Nové Město na Moravě se rozhodlo připojit se velké rodině obcí, které pravidelně pořádají pro své občany v poslední době tolik oblíbené Farmářské trhy.

 

„Rada města rozhodla o tom, že Farmářské trhy bychom se pokoušeli realizovat vždycky v sobotu, jedenkrát za čtrnáct dní v dopoledních hodinách,“ uvedla k této problematice starostka města Zdeňka Marková. Podle ní by se časem ale mohly začít hledat i prostory, kde by stánky zůstávaly trvale.

Tak by v Novém Městě na Moravě mohla vzniknout každodenní menší tržnice, která zde zatím citelně chybí. Nabízené zboží by se mělo týkat především potravinářských produktů s tím, že by prodej probíhal pouze v omezeném ranním a dopoledním čase. „Je to velmi žádané občany, ale uvidíme, jestli se nám vše podaří. Stálou tržnici nechceme v žádném případě vybudovat na náměstí. V tuto chvíli jsme se zatím rozhodli pro Farmářské trhy jeden krát za čtrnáct dní a teprve čas ukáže, v jakém režimu bychom je mohli v budoucnu realizovat. Bude to také záležet na zájmu farmářů a pěstitelů,“ řekla Zdeňka Marková.

Na první oficiální Farmářský trh si ale Novoměšťáci budou muset ještě nějaký čas počkat, což potvrdila i starostka města: „Chceme si nechat nějaký čas na to, abychom se s případnými zájemci o prodej zkontaktovali. Aby se nestalo, že něco vyhlásíme a pro všechny to nakonec bude jen velké zklamání. Navíc teď není nabídka ovoce a zeleniny nijak velká, takže bychom to nechali spíše na jaro. Zatím by se trhy odehrávaly na náměstí s tím, že by nebylo uzavřené, a že by zde stály stánky pouze s čerstvými potravinami. A hlavně v době, kdy je na náměstí nejvíce rušno, kdy přijíždějí i lidé odjinud, tedy v sobotu dopoledne.“