Z téměř tisícovky běžců byl nejlepší novoměstský Lukáš Kourek

Z téměř tisícovky běžců byl nejlepší novoměstský Lukáš Kourek

Dvaadvacetiletý český vicemistr v silničním běhu se stal vůbec prvním vítězem zbrusu nového brněnského závodu „Triexpert VOKOLO PRIGLU 2010“.

13,7km dlouhá trať vedla okolo „Brněnského móře“, jak je v místním nářečí nazývána Brněnská přehrada. Toto místo bylo vybráno nejen pro nádherné přírodní scenérie, které běžci při závodu ovšem mohli jen velmi těžko vnímat, ale zejména proto, že se pro závodníky jevilo jako poměrně bezpečné.

Podle organizátorů byla trať vhodná pro všechny věkové kategorie i výkonnostní skupiny. Běželo se po asfaltu i po lesních pěšinkách. Věková hranice byla stanovena od patnácti let a závodu se mohli účastnit jak profesionálové, tak i nadšení amatéři.

Největším soupeřem Lukáše Kourka byl Jiří Homoláč z VSK UNI Brno, nakonec ale novoměstský běžec zvítězil o osm sekund. Zdolání téměř čtrnáctikilometrové tratě mu trvalo čtyřicet čtyři minut a třicet čtyři vteřin.

Z žen byla nejrychlejší slovenská běžkyně Katarína Berešová, kterou od vítěze dělilo šest minut. V celkovém pořadí skončila patnáctá.

Pro TJ Nové Město na Moravě ovšem nebylo první místo Lukáše Kourka jediným úspěchem. Petr Vitner éhož oddílu skončil na krásném čtvrtém místě s časem čtyřicet šest minut a dvacet jedna vteřin.