Dotýkat se exponátů přikázáno!

Dotýkat se exponátů přikázáno!

Tak přesně toto heslo si vybrala jako své motto nová žďárská výstava „Poznávej se!“ která proběhne od 4. do 30. listopadu v budově bývalé mateřské školy na Husově ulici.

 

Každého návštěvníka tu podle organizátorů čeká nejen hra a zábava, ale i poučení. Najdete tu šest desítek exponátů pocházející z iQparku Liberec, což je v podstatě vědecké centrum, jehož hlavním posláním je nechat příchozí, aby si na vlastní kůži vyzkoušeli svůj um a dovednost.

Žďárská výstava nabízí například známou hru pexeso, při které ovšem nebudete sbírat stejné obrázky, nýbrž identické zvuky. Můžete si tu také vyzkoušet, jak byste zvládli číst v Braillově písmu. Nebo zda se vám podaří prokličkovat s kuličkou složitým labyrintem.

Čeká vás zábava pro malé i velké. Děti si určitě rády změří síly se svými rodiči a ti starší se zase mohou blýsknout svým důvtipem. Návštěvní doba je denně od osmi do osmnácti hodin, vstupné pro děti, studenty, důchodce a ZTP 60Kč. Dospělí zaplatí 90Kč. Pro dva rodiče a dvě děti je tu zvýhodněné dvousetkorunové vstupné.

 

Foto:Lukáš Mokrý, Bohuš Blecha