Kupte si pod stromeček voňavé zdraví

Kupte si pod stromeček voňavé zdraví

Vánoční dárky by měly hlavně udělat radost obdarovaným. Ne vždy si ale při dnešní bohaté nabídce víme rady, co vlastně koupit. Zvláště prarodiče nám často kladou na srdce, že nic nechtějí. A když přece, tak jen nějakou maličkost. Pak je nejlepší poohlédnout se po něčem praktickém.

 

Nemám tím ale na mysli obligátní bačkory. Chce to něco originálního a při tom účelného. V Novém Městě na Moravě byla před nedávnem otevřena nová prodejna. „S Plevuškou ke zdraví“, jak se obchůdek jmenuje, nabízí právě takové dárky, které se vždycky hodí. Zdravé, praktické a voňavé.

 

„Máme tu přírodní kosmetiku, med, svíčky, medová vína, medovinu, prostě všechno, co se týká včel a včelích produktů,“ prozrazuje vedoucí provozovny Zuzana Prokopová a dodává: „Spolupracujeme výhradně s českým včelařem, panem Plevou z Potštejna, který tohle všechno všechno vyrábí sám.“

 

Kosmetické výrobky jsou tu k mání jak pro ženy, tak i pro muže. Něžné pohlaví dá určitě přednost pleťové vodě a mléku s mateří kašičkou nebo medovému krému. Naopak jejich mužné protějšky by mohla pod vánočním stromečkem potěšit třeba voda po holení s léčivým propolisem.

 

Pokud by ovšem vaše drahá polovička kosmetikou pohrdla, je tu další skvělá nabídka, které snad žádný muž neodolá. Pravá medovina vzniklá kvašením a pálením nebo medová vína vyráběná z jednodruhových medů – oba nápoje přinášejí nejen požitek, ale i zdraví.

 

Seženete tu ale i výrobky určené přímo na některé nemoci: „Máme tu mast s propolisem určenou na léčbu ekzémů. Pak je tu také mast s apisinem, která je výborná na revmatické bolesti kloubů. Apisin je vlastně včelí jed a výrobky z něj jsou na našem trhu poměrně vzácné. Kromě toho si u nás můžete koupit čistý propolis nebo květový pyl pro celkové povzbuzení organismu,“ láká k návštěvě voňavého obchůdku Zuzana Prokopová.

 

Co by to bylo za prodejnu s včelími produkty, kdyby tam ale chybělo to nejzákladnější – med. Ten zde najdete v mnoha variantách. Jak tradiční, tak i s různými příchutěmi – se zázvorem, s ženšenem, schizandrou, s propolisem, rakytníkem a kdo ví, s čím ještě. Med je podle Zuzany Prokopové také jedinečným lékem: „Už naše babičky používaly k léčbě nejrůznějších onemocnění, především nachlazení, med do čaje. A naše medy jsou všechny přírodní, bez přídavku cukru. Ale na nachlazení a posílení imunity tady máme i různé sirupy a bylinné čaje.“

 

Prodejna „S Plevuškou ke zdraví“ je pojmenována po včelce Plevušce, kterou tady můžete také zakoupit. Určitě s ní potěšíte své ratolesti, přestože náklady na pořízení této originální hračky jsou o něco vyšší. Je to dané tím, že je vyrobená výhradně z tuzemských materiálů, rozhodně nejde o žádný nekvalitní dovoz.

 

A kde máte obchůdek „S Plevuškou ke zdraví“ vlastně hledat? „Sídlíme v Novém Městě na Moravě na staré hotelovce, Novoměšťáci určitě ví, kde to je. No a pro přespolní je to ulice Drobného číslo 301,“ informuje vedoucí prodejny.