Stopy zmizely beze stopy

Stopy zmizely beze stopy

Snad jen pár zbytků špinavého sněhu připomíná zašlou slávu běžeckého lyžování minulých dní.

Ve vyšších polohách se ale sněhová peřina ještě drží a tak si tu na své stále rozhodně přijdou vyznavači snowkitingu. Rozlehlé pláně bez překážek a dostatek větru lákají k příjemným projížďkám s drakem.

 

Zato běžkám je prozatím odzvoněno.  A stejně tak i bruslařským kreacím, které na zamrzlých rybnících předváděli malí i větší krasobruslaři.

Sjezdovky jsou na tom o něco lépe, díky technickému sněhu je o tomto víkendu většina z nich ještě v provozu. I když i jim už pomalu zvoní hrana.

Ani výhledově to nevypadá, alespoň co se zimních sportů týká, zrovna růžově. Meteorology avizované teploty nad nulou rozhodně nejsou zárukou kvalitní bílé stopy. Spíš naopak.

Počasí ale s úzkostí nesledují jen milovníci zimních sportů. Rychlé tání sněhu opět způsobilo, že se zvedly hladiny některých řek. Podle zpráv kraje Vysočina se nyní I. stupeň povodňové aktivity neboli stav bdělosti týká řek Jihlavy, Sázavy, Oslavy, Svratky a Doubravy.

Žďár nad Sázavou na řece Sázavě a Červená Řečice na řece Trnavě jsou ve stavu pohotovosti, platí pro ně tedy II. stupeň povodňové aktivity.

Kulminace potoků a řek se předpokládá během zítřka.