Bystřická Inforočenka právě vyšla

Bystřická Inforočenka právě vyšla

Sedm tisíc osm set kusů brožurky plné důležitých telefonních čísel, kontaktů a dalších informací vydané městem Bystřice nad Pernštejnem už je na cestě ke svým novým majitelům.

„Já myslím, že je to povedené dílko. I když to nevypadá, dalo to docela hodně práce. Informace je potřeba neustále aktualizovat,“ uvedl na adresu Inforočenky bystřický místostarosta Josef Vojta.

V Inforočence lze najít kompletní informace týkající se městského úřadu včetně podrobnějšího popisu jeho jednotlivých odborů. Klienti tak jsou okamžitě nasměrováni přesně tam, kam mají s daným problémem jít.

Majitelé právě vydané brožurky určitě přivítají i informace o jednotlivých lékařích a zdravotnických zařízeních, údaje z oblasti finančnictví a pojišťovnictví, kultury a volného času, sportovních a zájmových organizacích a dalších. „Hodně obsáhlá je sociální péče a brožura je navíc rozšířená i o obce ve správním obvodu Bystřice nad Pernštejnem, kterých je celkem třicet osm,“ doplnil Josef Vojta.

Zmíněné obce si Inforočenku pro své občany mohly také pořídit a to za jednotnou cenu 10 Kč za kus. Bystřičtí obyvatelé dostávají brožuru do každé domácnosti zdarma. „Město Bystřici Inforočenka nestála ani korunu, celý náklad zaplatili sponzoři za inzerci a za reklamy. Nechceme na ní vydělávat, je to věc, kterou považujeme za důležitou. Občané jsou na ni zvyklí, je to pro ně nepostradatelný manuál,“ zdůraznil místostarosta.