Na výlety pro děti od nuly do sta let

Na výlety pro děti od nuly do sta let

Taky se vám občas stane, že o víkendu přemýšlíte, kam se vydat na rodinný výlet? A že marně pátráte ve vzpomínkách, do jakých míst jste se to vlastně chtěli podívat?  

Pro takovéto případy vydal kraj Vysočina zajímavou příručku určenou jak pro malé, tak i pro ty starší turisty a výletníky. Jmenuje se „Vysočinou hravě“ a nejdete v ní jednačtyřicet tipů na výlet pro jednotlivce i pro celé rodiny.

 

Ať už hledáte přírodní skvosty, technické zajímavosti či kulturní památky, stačí si jen vybrat. Rozjet se můžete do celého kraje Vysočina, v každém koutě lze nalézt něco pozoruhodného a zajímavého.

 

Jednotlivé objekty jsou v přehledné mapce zakresleny velmi názorným způsobem a okamžitě zaujmou zejména mladší turisty. I oni pak mohou být aktivními spoluorganizátory nedělního rodinného výletu.

 

Každé z jednačtyřiceti míst, které stojí za podívání, je níže pak podrobněji popsáno spolu s vypovídajícím fotografickým náhledem.

 

Kromě již tradičních tipů na výlet jako je Jihlava, Pelhřimov nebo Westernové městečko Šiklův mlýn zde naleznete pozvánku například do Národní přírodní rezervace Mohelenská hadcová step, do jaderné elektrárny Dukovany či do historických zdí Želivského kláštera, kde mají návštěvníci možnost také ochutnat místní specialitu – klášterní pivo.

 

K návštěvě láká i Hasičské muzeum v Přibyslavi, z rozhledny Rosičky se zase můžete podívat na velkou část Vysočiny z ptačí perspektivy. A za podívání určitě stojí i v tiskovině zmiňované vesnické památkové rezervace, jako jsou Křižánky či Dešov.

 

Příručka „Vysočinou hravě“ vyšla v celkovém nákladu třiceti osmi tisíc kusů a je distribuována krajem Vysočina. K dostání je například v Informačním centru Nové Město na Moravě.