Spojte příjemné s užitečným!

Spojte příjemné s užitečným!

Máte rádi procházky v kouzelné jarní přírodě? Uvítáte na nich odborného průvodce? Pak je tu nabídka právě pro vás.  

„Na sobotu 28. května připravuje naše Sdružení Krajina botanickou vycházku. Tentokrát navštívíme louky v lokalitách Staviště a Šafranica a podle času také Odranec. Sraz účastníků bude v devět hodin v sídle Sdružení Krajina v Počítkách,“ láká k vycházce do probouzejících se luk člen Sdružení Krajina Tomáš Blažek.

 

Pokud se vydáte podlehnout kráse jarních rostlin, určitě budete rádi doprovázeni odborným průvodcem. Ten nejenže zodpoví všechny všetečné otázky, ale navíc vás upozorní na rostliny, které byste možná sami snadno přehlédli. Pod odborným dohledem Petry Doležalové a Jana Košnara můžete v sobotu potkat například prstnatec májový, vachtu trojlistou, všivec lesní, kyhanku sivolistou, mochnu bahenní, vrbu rozmarýnolistou, masožravou rosnatku okrouhlolistou a řadu dalších, neméně zajímavých druhů.

 

A ještě možná pár doporučujících rad od Tomáše Blažka: „Doprava na lokality bude vlastním vozidlem. Lokality Staviště a Šafranica jsou z Počítek dostupné také na kole. Pro chůzi na louce doporučujeme holinky. V případě nepříznivého počasí se hodí i nepromokavé kalhoty a pláštěnka.“

Podmáčené louky, které se těší starostlivé péči Sdružení Krajina, bývají v jarním období nejkrásnější. V tuto dobu září mnoha barvami, ale jen do té doby, než vzácné rostliny, které jinde nenajdete, přerostou jiné, agresivnější druhy. Nenechte si ujít tuto příležitost. Budete překvapeni, kolik nádhery lze najít tam, kde by ji nikdo nehledal.