Letos u nás potřetí zahraje i zanaříká smutná, veselá i hravá Rokytenská harmonika!

Letos u nás potřetí zahraje i zanaříká smutná, veselá i hravá Rokytenská harmonika!

V pořadí už třetí ročník Rokytenské harmoniky je doslova za dveřmi. Datum jeho konání totiž bylo stanoveno na neděli 17. července 2011.

První dva ročníky byly stejné a přitom velmi odlišné. Na obou z nich se diváci a posluchači mohli setkat s nadšenými amatéry i profesionály ovládajícími více či méně hru na harmoniku či heligonku. A ani na jednom z uplynulých ročníků nechyběl skvělý imitátor Vlasty Buriana Pavel Kopecký, který vloni v Rokytně slíbil, že se sem opět vrátí.

Odlišnost obou ročníků naopak zavinilo počasí. Poprvé se na harmonikáře přišlo podívat sluníčko, které přilákalo nebývalý počet posluchačů. Podruhé tu naopak oblohu zahalily mraky a občasný déšť mnoho návštěvníků odradil. Proto se tentokrát pořadatelé, tedy členové Sboru dobrovolných hasičů Rokytno rozhodli, že v případě nepřízně počasí bude akce přeložena na nedalekou Chatu Studnice.

Rokytenská harmonika neboli setkání harmonikářů a heligonkářů se bude konat v neděli 17. července od 14 hodin ve výcvikovém středisku SDH Rokytno – na Obůrce. Celou akcí bude provázet moderátor Pavel Kopecký ze Sezemic u Pardubic. Připraveno je jídlo, pití, kvalitní zábava, tanec a samozřejmě heligonky a harmoniky!