Ani letos nepřijdou návštěvníci Bystřice a místní o Bystřické léto

Ani letos nepřijdou návštěvníci Bystřice a místní o Bystřické léto

Také tentokrát občanské sdružení z Bystřice nad Pernštejnem nazvané „Zapnuto“ nezahálelo a připravilo pravidelný celoprázdninový kulturní program.

„Program je zhruba stejný jako v loňském roce, ale máme tu i jednu novinku, na kterou bych ráda upozornila. Je to JAZZ SWING BLUES NÁMĚSTÍČKO. Je to trošičku nezvyklý repertoár, který jsme ještě neměli a doufáme, že se osvědčí. Spojili jsme se s bystřickým rodákem a výborným pianistou Radimem Linhartem. Spolu s ním vystoupí skvělí jazzmani, všechno to proběhne na Masarykově náměstí v Bystřici nad Pernštejnem 9. července,“ prozrazuje členka organizátorského týmu Oľga Königová.

První akce Bystřického léta se ale bude konat ještě v předprázdninovém termínu. Louka na Lužánkách uvítá v sobotu 25. 6. od 14 hodin PELÍŠEK FEST neboli pátý ročník bigbítového festivalu. „Kromě tradičních bystřických kapel bude hvězdou večera bronzový držitel ceny Akademie populární hudby Anděl 2011 Xindl X s kapelou,“ láká Oľga Königová.

Kromě hudby ale i protentokrát počítá celoprázdninová akce s divadelním představením. Letos se diváci mohou těšit hned na dvě – v pátek 22. července se na Masarykově náměstí v Bystřici nad Pernštejnem představí ochotníci z Víru s komedií Doba kamenná a v neděli 21. srpna je na stejném místě vystřídá Ochotnické divadlo Rozsochy, které zahraje divadelní kus s názvem Hledání Julie, aneb kdo hledá, najde.

Bystřice ale nebude patřit pouze bigbítu, hranému divadlu a jazzu. Uplatní se tu i další hudební žánry, kterými jsou, jako už tradičně, folk a country. „Představí se zde známé regionální kapely jako je například Punc nebo Poslední štace. A také jeden z pro nás opravdu velkých hostů – Vladimír Merta,“ doplňuje organizátorka.

Ukončení prázdnin by mělo být věnováno hlavně dětem, což ctí i bystřické Zapnuto. „Čeká nás Dětské odpoledne s rádiem Petrov a se skupinou 5 ANGELS,“ přitakává Oľga Königová a dodává: „Proběhne 27. srpna a bude to odpoledne plné her a soutěží. Večer vystoupí skupina 5 ANGELS a to i proto, že jedna z vystupujících, Míša Exlová, je z Bystřice nad Pernštejnem.“

Kompletní program na http://www.zapnutobystrice.cz/ .