Zemřel Aleš Neuman

Zemřel Aleš Neuman

Ve věku 72 let zemřel náhle 25. prosince novoměstský patriot a dlouholetý provozovatel internetového magazínu Žďárské vrchy Aleš Neuman.

Aleš Neuman rád sportoval, nejraději měl cyklistiku. Ale cizí mu nebyly ani jiná sportovní odvětví, i proto se stal členem realizačního týmu věhlasného novoměstského závodu Zlatá lyže.

„Když jsem začal pracovat pro Zlatou lyži tak šlo víceméně o manuální práci - přípravy tratě před sezónou, v sezóně se postarat o dostatek sněhu na tratích a upravit stopy. Později se mě týkala komunikace okolo tratí, jako bylo například zajištění krátkovlnných vysílaček pro spojení s mezičasem a podobné věci. A nakonec telekomunikační zajištění celého světového poháru. Když jsme začínali, tak jsme byli outsider komunikací proti západní Evropě. Ale prací, nadšením a takovou tou českou vynalézavostí jsme se dopracovali až k tomu, že jsme byli schopni zpracovávat všechna data na dost vysoké úrovni. A všechno potřebné pro závod i pro televizní přenosy zajistit,“ zavzpomínal na dobu své aktivní činnosti v prestižním závodu Aleš Neuman na stránkách internetového magazínu.

S Alešem Neumanem se jeho blízcí, přátelé a známí mohou přijít rozloučit v pondělí 4. ledna ve 14.30 hodin. Obřad se koná v Kostelíčku na katolickém hřbitově v Novém Městě na Moravě.